Welkom bij Topkapi
"De Schatkamer van de Middellandse Zee"

Bekijk onze menukaart
Direct reserveren
Werken bij Topkapi

 

Recepten

Ontdek hier de lekkerste recepten uit de Arabische, Turkse en Libanese keuken. Een wereldreis in smaken, met bekende ingredienten, niet moeilijk om te maken en een keer iets anders, lekker en gezond! 

Deze week:

Turkse Türlü

(Vegetarisch, maar ook heel lekker met vlees te bereiden)  

Lekker en gezond, dat is Türlü. Een typisch Turks gerecht dat je vaak tegenkomt in lokale restaurauntjes en wat ook thuis heel gemakkelijk te maken is.

Türlü is een stoofpot van groenten, aardappelen (en vlees of kip). Iedereen maakt het weer op zijn of haar manier. De keus aan ingrediënten die je kunt gebruiken is groot. Denk aan wortel, aubergine (deze mag natuurlijk niet ontbreken in een Turks gerecht) courgette, tomaten, erwten, pepers en aardappelen. Tomatenpuree mag niet vergeten worden, dat maakt het lekker smeuïg. Hou je van yoghurt? Dan kun je wat yoghurt op je Türlü (als het klaar is) doen.

In de zomer eten de Turken vaak een wat lichtere Türlü, de zogenaamde yaz türlüsü, deze is zonder vlees.

Recept Turkse TürlüIngrediënten - voor 4  personen:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 4 aardappels
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 beker gekookt water
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikavlokken
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

  • Snijd de ui en de knoflook in blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. 
  • Leg deze in de pan en laat de ui, knoflook en paprika zacht worden (3 minuten).
  • Voeg tomatenpuree toe, roer even door.
  • Snijd de wortels in stukjes. Doe deze ook in de pan en laat de wortels ook zacht worden (+/- 10 minuten duren)
  • Snijd de courgette, tomaat, aubergine en aardappels in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. 
    Roer alles even goed door
  • Giet het gekookte water in de pan. Brengt dit goedje weer aan de kook en laat op een laag vuur gaar worden
  • Als alles in de pan gaar is geworden, strooi je het zout en de peper erin. Roer nog even door

Eet smakelijk!

Geen zin om te koken? Kom dan bij Topkapi eten, onze chef Hassan bereidt zijn gerechten met liefde en passie voor zijn vak. Proef en geniet!